Generalitati camere curate - LUFTTEC - CAMERE CURATE SI SISTEME HVAC

Generalitati CAMERE CURATE

Camerele curate sunt utilizate pe scara larga în productia de semiconductori, in biotehnologie, in industria farmaceutica (productie de medicamentele, laboratoare microbiologice, zone de prelevare etc.), in sanatate (sali de operatii, neonatologie), in industria alimentara, in domeniul cercetarii si în alte domenii care sunt foarte sensibile la contaminarea din mediul înconjurator.

Camera curata reprezinta o zona etansa în care concentratia particulelor din aer este controlata, si care este construita si utilizata in asa fel incat sa se minimizeze pe cat posibil introducerea, generarea si retinerea particulelor in interiorul ei, avand astfel un nivel controlat de contaminare. Se controleaza deasemenea, in functie de necesitati, si alti parametri de mediu relevanti, de exemplu temperatura, umiditatea relativa și presiunea diferentiala, etc.

Camerele curate se impart in clase de curatenie, din punct de vedere al concentratiei de particule solide non-viabile (cantitatea de particule continuta pe unitatea de volum de aer), conform unuia din urmatoarele standarde: ISO 14644, FED STD 209E, UE GMP sau BS 5295.

_________________