Pereti camere curate - Componenta - Usi camere curate

Componenta CAMERE CURATE

In componenta unei CAMERE CURATE pot intra:

Pereti camere curate - panouri de compartimentare tip "total flush", speciale pentru camere curate.

Usi camere curate, speciale, echipate cu manere si balamale din otel inox, prevazute cu elemente de etansare pentru mentinerea parametrilor de mediu, protectii inox. Pot fi prevazute cu sisteme de tip interlock, cu semnalizari acustice si sonore.

Pardoseala camere curate ce trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici speciale

- rezistenta la uzura

- coeficientii de non-retentie si non-emisie particule

- rezistivitatea transversala a materialului de finisare trebuie sa fie sub valoarea admisibila prin standarde.

In plus, pardoselile trebuie prevazute cu profile de sanitizare.

Principalele tipuri de pardoseli utilizate pentru camere curate sunt:

- pardoseli epoxidice

- pardoseli PVC 

Tavan camere curate - poate fi realizat din panouri sau poate fi de tip casetat. Pe tavan se pot insera corpuri de iluminat, elemente de distributie (filtre HEPA terminale, anemostate sau grile) ale instalatiei HVAC, senzori de presiune diferentiala, sonde de prelevare particule, etc. 

Pasajele de transfer se folosesc pentru transferul diverselor echipamente de lucru, reducand contaminarea intre camere de clase diferite. Pot fi statice (interlock mecanic sau electric) sau dinamice (prevazute cu ventilator si filtru HEPA, dus de aer, lampa UV, temporizare etc.).

Corpuri de iluminat pentru camere curate. Sunt prin constructie etanse, IP65, specifice zonelor cu atmosfera controlata, si sunt usor de curatat. Se monteaza incastrat sau ingropat in tavane.

Sistemul de ventilatie si climatizare. Acesta, impreuna cu sistemul de automatizare, are rolul de a asigura conformitatea tuturor parametrilor solicitati prin proiect sau prin standardele aplicabile. 

_________________